Care sunt toate tipurile de traduceri?

Traducerile se imparte in doua mari categorii:

  • traduceri autorizate – sunt traduceri realizate de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei din Romania, care poarta semnatura si stampila de traducator autorizat.
  • traduceri legalizate – sunt traduceri care au incheierea de legalizare a unui notar public, adica dupa stampila si semnatura traducatorului autorizat au in plus stampila si semnatura unui notar public care certifica faptul ca semnatura traducatorului este autentica si faptul ca traducatorul detine o autorizatie de traducere.
Cum stabilim tariful pentru o traducere?

Pretul se stabileste in functie de mai multe elemente, de aceea avem rugamintea sa ne trimiteti documentul ce trebuie tradus pentru o evaluare mai exacta. Dorim de asemenea sa ne specificati informatii cu privire la limba de traducere, termenul de predare, numarul de exemplare, tipul de traducere).

Cum ajung documentele traduse in posesia clientului?

Exista mai multe metode de a intra in posesia documentelor traduse: prin curier rapid, prin Posta Romana, prin e-mail sau personal de la sediul Vavvor Trad. Aceste detalii vor fi stabilite in functie de dorinta clientului.

Ce sunt traducerile legalizate?

Traducerile legalizate sunt traducerile ce contin incheierea de legalizare a notarului public, prin care se dovedeste ca semnatura traducatorului autorizat de Ministerul Justitiei din Romania este autentica.

Ce reprezinta Apostila?

Apostila este un certificat eliberat de autoritatile competente ale unui stat semnatar al Conventiei de la Haga (5 octombrie 1961) ce contine o stampila patrata aplicata in vederea recunoasterii documentului pe teritoriul altui stat. Mai multe detalii despre Apostila gasiti aici.

Ce documente se apostileaza?

Principalele actele oficiale supuse procedurii de aplicare a apostilei sunt urmatoarele: certificate de stare civila, certificate de cazier judiciar, adeverinte prin care se atesta domiciliul si cetatenia persoanei sau statutul juridic fata de statul roman, adeverinte prin care se atesta vechimea in munca, acte de studii, acte cu caracter medical, adeverinta de calificare in diferite meserii, certificate de botez/cununie, documente cu caracter comercial.

In cat timp este gata o traducere?

De regula traducerile sunt livrate la domiciliul clientului in 48 de ore, dar termenul de livrare este influentat de numarul documentelor si de complexitatea acestora. Noi facem tot posibilul ca traducerile sa ajunga la client in cel mai scurt timp.

Care sunt costurile de livrare?

Pentru expedierea documentelor traduse ne ocupam noi, iar taxa de livrare tot noi o achitam.

In ce orase livrati traduceri?

Vavvor Trad livreaza traduceri in toate orasele din tara.

Cum procedez pentru plata unei traduceri?

Plata documentelor traduse se face prin ordin de plata sau prin depunere de numerar in cont. Clientul va primi o proforma, iar dupa efectuarea platii va trimite dovada acesteia.

Ce diferenta exista intre o copie legalizata si o traducere legalizata?

Copia legalizata este o copia xerox a unui document original vizata si semnata de un notar public. Copia legalizata a unui document poate fi utilizata la fel ca si documentul original deoarece are aceeasi valoare.
Legalizarea unei traduceri se realizeaza doar pe o traducere scrisa, ce apartine unui traducator autorizat de Ministerul Justitiei din Romania.